hírek

Clubok hírei

Általános kategória hírei

Rekord született Nyíregyházán 2024. május 24. 09:00 Rekord született Nyíregyházán
Rotary Club Budapest-Metropolitan Passport

A Rotaryban a jószándék és az aktivitás olyan társadalmi projekteket hív életre, amelyek reményeink szerint valóban jobbá teszik a világunkat és erősíti a hit, a remény és a szeretet magját mindannyiunkban. 665 gyermek életébe tudtunk egy olyan pár órát csempészni, amikor közösen alkottak ép és fogyatékkal élő gyerekek. Azt tapasztalhatták meg ma, hogyan lehet békésen, szeretetteljesen együtt élni, és segíteni olyanoknak, akik valamiben kevésbé ügyesek. Az aszfaltrajzért fánkot, jégkrémet és innivalót kaptak ajándékba, valamint egy diplomát, ami emlékezteti majd őket erre a napra.

bővebben ...
Példa Egyesület - A Szigetközi Gyermekekért / Támogattuk a nemes kezdeményezést 2024. május 11. 09:00 Példa Egyesület - A Szigetközi Gyermekekért / Támogattuk a nemes kezdeményezést
Rotary Club Mosonmagyaróvár

Mindig is jó volt az együttműködés a város civil szervezeteivel, de a "példásokkal" különösen jól tudunk együtt dolgozni: "Nagyon szépen köszönjük a Rotary Club Mosonmagyaróvár támogatását! A mai napon csodás gyermekkönyveket ajándékoztak egyesületünknek! Eláruljuk: a kiadványokból került azokba a meglepetés csomagokba is, melyeket május 11-én a Báger-tó partján rendezett programunkon tudtok megvásárolni zsákbamacskaként. Minden eladott csomaggal a Gyermekek Átmeneti Otthona Mosonmagyaróvár -t támogatjuk. A további könyvekből jut rászoruló és tehetséges gyermekeknek is! Köszönjük még egyszer a Rotary klubnak, hogy nem először segítették munkánkat!"

bővebben ...
Mert kell egy jó CSAPAT...! 2024. március 23. 09:00 Mert kell egy jó CSAPAT...!
Rotary Club Mosonmagyaróvár

Közel 30 éve barátságban! Disznóvágás rendezvényünket váltottuk pár évvel ezelőtt kolbásztöltésre, tepertő sütésre - csak, hogy a hangulat és a hagyomány megmaradjon. Jól tettük; jó példája annak, hogy egy nehézkesen megvalósítható eseményt nem megszüntetni kell, hanem alternatív megoldást kell találni, hogy az érzés, ami a CSAPAT összetartó erejének alapja megmaradjon. A jószolgálati cselekedetek mellett legalább annyira fontos, hogy egy pezsgő klubélettel rendelkező baráti társaság egymás társaságát élvezve - azt keresve töltsön értékes időt együtt rendszeresen.

bővebben ...
Akciónk az Élhető Földért 2024. március 22. 21:00 Akciónk az Élhető Földért
Rotary Club Gödöllő

- "Tudjátok, hogy az elültetendő növények alá miért teszünk tápanyagot, és miért locsoljuk meg alaposan? -hangzott a kérdés, amelyre a gyerekek szinte kórusban válaszoltak: hogy szép legyen a növény, hogy sokat teremjen, hogy ne száradjon ki- kiabálták. És azt tudjátok, hogy miért kellenek a növények? Azért, hogy jobb legyen a levegő a földön, mert a növények oxigént termelnek." A kis elméleti oktatás után kezdődött a komoly munka, és a kis diákok legalább ilyen aktívan ültettek, locsoltak.

bővebben ...
Adományátadás - avagy példaértékű együttműködés évek óta a Lions és Rotary között 2024. március 19. 18:00 Adományátadás - avagy példaértékű együttműködés évek óta a Lions és Rotary között
Rotary Club Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvári Lions és Rotary példát mutat! A sikereket meg kell ünnepelni - ez (is) ad erőt a további erőfeszítésekhez! A Lions Club Mosonmagyaróvár és a Rotary Club Mosonmagyaróvár közös adománygyűjtési akciójának eredményeként több mint 600 000 Ft gyűlt össze, amelyet a fiatalok szellemi fejlődésére, kulturális eseményekre való eljutására fordíthatunk. Ahogy Varga Bence a Lions Club elnöke fogalmazott, már ha csak néhány fiatalban kialakul az igény a minőségi irodalom és zene irányába - az hatalmas siker. Gila Erzsébet a Rotary Magyarország kormányzója és Hégely Péter a Lions hazai kormányzója személyesen tisztelte meg eseményünket és méltatták a példaértékű összefogást. A várost Dr. Iváncsics János Alpolgármester Úr képviselte, aki mindig is szívén viselte a két prominens klub törekvéseinek - rendezvényeinek támogatását. László Jáger barátunk a magyar Rotary legmagasabb szintű kitüntetését vehette át - a Szent-Györgyi Albert díjat; illetve Dr. Budaházy György elnök úr munkáját Kormányzónk elismerő oklevéllel jutalmazta.

bővebben ...
Új tagfelvétel 2024. február 26. 18:00 Új tagfelvétel
Rotary Club Budapest-Akadémia

Egy Rotary klub legfontosabb,leginspirálóbb életjele az mindig a tagfelvétel.Szeretettel köszöntjük Tétényi Bálint barátunkat,a Richter Gedeon marketingmanagerét a Rotary családban,és alázattal köszönjük,hogy a munkája és a magánélete mellett még hajlandó a társadalmi felelősségvállalás és a barátság ápolásának oltárán is áldozni.

bővebben ...
Együttműködés = együtt működés 2023. november 04. 18:00 Együttműködés = együtt működés
Rotary Club Mosonmagyaróvár

Büszkék vagyunk arra, hogy a térség legjobb Egyesületeivel tudunk együttműködni; egyben köszönjük a Hvg Kiado Zrt. támogatását! @PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért ❤️Hagyomány és elkötelezettség❤️ "Köszönjük szépen dr. Budaházy Györgynek, a Rotary Club Mosonmagyaróvár elnökének, hogy közvetítésével csodás könyvek érkeztek a HVG kiadótól, immár másodszorra, egyesületünkhöz. A kiadványokat az Aktív Szigetköz gyermekszemmel fotópályázatunkon adjuk majd a díjazottaknak. Fotózásra fel gyerekek! Az aktivszigetkoz@gmail.com címre várjuk a fotókat!"

bővebben ...

Hírek archívum:

Hír kategóriák

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

rotary.hu portál

Adószámunk:
18112917-2-13
Számlaszám:
MKB HUF számlaszám: 10300002 10515316 49020016

cím: 2000 Szentendre,
Sztaravodai út Pf. 63.