Tevékenységek

Klíma- és környezetvédelem

Klíma- és környezetvédelem

Mára már nem vitatható tény, hogy korunkban az emberiség előtt álló legnagyobb feladat a környezetünk védelme és a klímaváltozás megállítása annak érdekében, hogy a Földet élhető formában meg tudjuk őrizni az utódaink számára.

A következő 10-15 év különösen fontos ebből a szempontból. Világszervezetek, kormányok, kutatóintézetek, civil szervezetek foglalkoznak ezzel a kérdéssel napi szinten. Tisztában vagyunk vele, hogy hozzájárulásunk a globális folyamatokhoz még District szinten is mérhetetlenül kicsi, azonban ez nem mentesít minket a felelősség alól. Hiszünk benne, hogy a sok-sok kis változás, ami egyénileg és helyi csoportok szintjén megtörténik, lassan összeér és valódi változásokat indít el a világban.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a Rotary International egy világszervezet, és koordinált fellépéssel jelentős hatást tud kifejteni a világban. Ez a munka már RI szinten is elkezdődött, nekünk sem szabad késlekedni. Annál is inkább, mert az első fogadtatás nagyon bíztató, látszik, hogy tagjaink közül sokan gondolkodnak hasonlóan. A fiatalabb korosztály különösen fogékony a téma iránt.