Earlyact

Következő projekt kezdete

12

nap

2

óra

3

perc

4

másodperc

 

 

 

Earlyact

 

 

A legfiatalabbak számára Angliában Kids Club, az Egyesült Államokban és Magyarországon EarlyAct Club néven alakultak klubok. Az EarlyAct az általános iskolák 6-14 éves diákjait célozza meg.
2010. május 8-án Amerikán kívül a világon elsőként Nyírmeggyesen és Mátészalkán alakult meg EarlyAct Klub. Az Arany János EarlyAct Klub a nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola, a Kálvin János EarlyAct Klub a mátészalkai Kálvin János Református Iskola tanulóinak tagfelvételével és avatásával jött létre. 2012. május 9-én Európában harmadikként alakult meg egy újabb klub: a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézmény egyik osztálya tett fogadalmat.
Az EarlyAct küldetése, hogy jóakaratot, megértést és békét hirdessen diáktagjai aktív részvételén keresztül, hogy elkötelezett állampolgárként hatásos példamutatással javíthassák az iskolájuk, a lakóhelyi közösségük életminőségét. A Rotary Klubok által patronált klubokban megismertetik a diákokkal a Rotary lényegét, betekintést nyújtanak a Rotary által kínált lehetőségekbe, „keresztszülőként” programokkal, rendezvényekkel kedveskednek nekik.