Az RC Komárom gyorsteszteket adományozott

Következő projekt kezdete

12

nap

2

óra

3

perc

4

másodperc

A járvány leküzdésének egyik leghatékonyabb módja a széleskörű tesztelés, majd ezt követően a fertőzött emberek kiszűrése és elkülönítése. Különösen igaz ez az egészségügyi dolgozókra, akik fokozottan ki vannak téve a veszélynek és kulcsszereplői a védekezésnek.
Klubunk elhatározta, hogy saját tagjainak adományain felül, gyűjtést szervezünk olyan tesztek beszerzésére, amelyek segítségével városunkban és környékén gyorsan előszűrhetők a potenciális fertőzött emberek, ezzel szűkebb környezetünkben kézben tartható a járvány terjedése és meggyorsítható annak leküzdése. Ehhez a nemes feladathoz az észak-és dél- komáromi rotarystákon kívül sikerült körzetünk gazdasági szereplőit is elérnünk, az elsők között volt a B&O Kft, akik Komáromban robotikával és automatizálási megoldásokkal foglalkoznak. Továbbá a Fanuc Hungary Kft csatlakozott támogatóinkhoz. A megrendelt teszteket hasznosítani tudják a vállalkozások dolgozói is, és az esetleges fertőzöttek gyorsabban kiszűrhetők, a termelés folyamata pedig biztosított. Személyes felajánlások is érkeztek melyeket ezúton is nagyon szépen köszönünk Beró Szabolcsnak, és Berecz Annának. Köszönet illeti meg Dr. Bíró Barnabást és az ott dolgozó nővéreket, akik a tesztelés érdemi részét végezték.
Külön szeretnénk köszönetet mondani az ácsi Hartmann Hungary Kft.-nek nagylelkű adományukért, amellyel a vírussal kapcsolatos védekezési tevékenységünket támogatták.