Fussunk együtt Szandiért!

Következő projekt kezdete

12

nap

2

óra

3

perc

4

másodperc

2019.05.14-én megvalósult a kisvárdai Interact Club,-a kisvárdai Rotary Club középiskolásokból álló ifjúsági szervezete- tagjainak álma. Rengeteg fiatalt, tanulót, tanárt, diákot és városlakó felnőttet megmozgató jótékonysági futást szerveztek, melynek a “Fussunk együtt Szandiért” nevet adták.

Alexandra egy Döge Nagyközségben élő és a leukémiával küzdő fiatal. A nevezési díjakat és felajánlásokat az Ő gyógyulásának segítésére ajánlották fel a fiatalok. A futáson az Interactosok munkáját sok lelkes, még nem klubtag diák is segítette.A futás előtt Leleszi Tibor polgármester úr buzdította a rossz idő ellenére is lelkes futókat: „Az önzetlenség és a bátorság nem sokban különbözik egymástól.” Ezt ma be is bizonyítottuk Kisvárdán! Hiszen a jótékonysági futás résztvevői önzetlenül szolgáltak egy nemes célt, amellyel Szandinak erőt fognak adni!”-mondta Polgármester úr.

Daku Bálint az Interact Club következő évi elnöke szerint: Köszönet illeti meg valamennyi résztvevőt, aki csatlakozott a szervezők aktív csapatához, hiszen csak együtt tudunk eredményeket elérni. Óriási dolog amikor egy kisváros diáksága egységesen a jó cél mellé áll. Köszönettel tartozik a Club a rendezvényt támogató önkormányzatnak, a rendőrségnek és a támogatóknak.

A futóknak lehetőségük volt bemelegíteni Borbély Gábor testnevelő tanár úrral és együtt mozoghattak Kisvárda Master Good SE kézilabdás lányaival.

A rendezvényen nagyjából 1100 fő vett részt, általános-, középiskolások és a város felnőtt lakói közül is jó néhányan. A nevezési adományokból, eddig közel 400.000 Ft-támogatás gyűlt össze, amivel Szandi gyógyulását támogatja az Interact Club.

A futás után kisorsoltak a résztvevők között, egy a Rotary Club Kisvárda által felajánlott kerékpárt.

Az adományt és Leleszi Tibor polgármester úr személyes ajándékát napokon belül eljuttatják a Club tagok Szandi részére. És mielőbbi gyógyulást kíván: az Interact csapata!

A cikket Pók Lea és Makai Viktória írta az Interact Club Kisvárda nevében.