Sikeres Kantharosz Gála Győrben

Az idén április 6-án a Győri Filharmonikus Zenekarnak otthont adó Richter-teremben került megrendezésre a Kantharosz Gála. A győri civil szervezetek legjelentősebb összefogásának köszönhetően a borárverésből, valamint a támogatók adományaiból több, mint 11 millió forint gyűlt össze.

A győri és győrújbaráti rotary, valamint győri lions klubok és a borlovagok összefogása ebben az évben már nyolcadik alkalommal töltötte meg jószándékú licitálókkal és érdeklődőkkel a közel 500 fő befogadására alkalmas Richter-termet.

A Berkes Kálmán Liszt-díjas karmester által vezetett Győri Filharmonikus Zenekar minden egyes árverési tétel előtt egy a felajánlott borhoz illetve pálinkához illő komolyzenei darab részletet játszott, amit a borászok bemutatkozása előzött meg. Ebben az évben az alábbi borászatokat ismerhettük meg:
– Nobilis Szőlőbirtok, Tokaj régió
– Juhász Testvérek Pincészete, egri régió
– Kancellár Birtok, Somló vidék
– Pócz Pincészet, Dél-Balaton
– Wunderlich Pince, Villány
– Pannonhalmi borvidék 7 pincészete a Borháló borkereskedés által képviselve
– Szigetköz Lelke Pálinkaház

A győri rendezvényt Pénzes Ilona, a Magyar Rotary 2016/17. évi kormányzója is megtisztelte, aki ismert zenészek (Szarka Gyula, Ghymes Együttes, Benkő László, Omega Együttes) társaságában élvezte végig a mintegy 4 órás jó hangulatú rendezvényt.

 

Az árverést, mint az utóbbi időkben már több alkalommal is, Borbás Marcsi ismert televíziós személyiség vezette. Az árverésen valamint a támogatók adományaiból összegyűlt 11 millió forintnyi összeg az alábbi alapítványok, egyesületek között kerül szétosztásra a Kantharos Alapítvány kuratóriumának döntése alapján:

– Egy a Világunk Alapítvány, Győrújbarát
– Gyárvárosi Iskoláért Alapítvány, Győr
– Életfa Polgári Társulás, Dunaszerdahely
– Győri Református Egyházközség
– Napsugár Óvodáért Alapítvány, Pázmándfalu
– Wendler Enikő

 

Szöveg: Kosár Dezső
Fotó: Bertlef András, Kisalföld