A bajai Rotary klub és a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary klub várta szeptember második hétvégéjén a pecázás szerelmeseit az indián nyárban, a Warali tónál.

Kegyes volt az időjárás az I.Rotary horgászverseny résztvevőihez: ragyogó napfény, szélmentes időjárás fogadta a horgászverseny résztvevőit.

 Szeptember 8.-án reggel fél 7-kor kávéval, „üdítővel” vette kezdetét a program, majd a verseny szabályainak ismertetését követően a fogási helyek kisorsolásával indult a verseny.

Ennek-mint később kiderült- a helyezések szempontjából döntő jelentősége volt, természetesen nem kisebbítve a horgásztársak tudását. A 12 versenyző elfoglalta a horgászhelyét és 8 órakor vízbe kerültek a csalik. „Hajrá, görbüljön”- ahogy a pecások mondják.

A négy órás verseny alatt a 12 versenyző összesen 93,6 kg halat fogott, melyhez jelentősen hozzájárult a  győztes  szerencsés keze.

Az átlagos fogás így 7,8 kg volt, amely persze nem vigasztalja azt a két barátunkat,  akinek ezen a napon nem volt találkozása saját fogású hallal. Őket a vigaszdíj tette boldoggá.

 A legnagyobb hallal – 6,93 kg- Elekes Zoltán birkózott meg sikeresen.

A végig jó hangulatú versenyen sok poénnal, csipkelődéssel telt a pecaidő.

A versenyt záró dudaszót követően a horgászok baráti körben fogyasztották el verseny alatt elkészült marhapofa pörköltet.

Valamennyi résztvevő szponzoraink jóvoltából ajándékkal távozott. Az első helyezett, Gondár György az érem mellé kapott halfőző szettet, illetve annak ellenértékét rögtön felajánlotta a Rotaract-on keresztül egy árva gyerek nyári nyaraltatására.

A délutáni beszélgetésen egyértelműen megfogalmazódott a szervezőkben és a versenyzőkben is az örök érvényű mondat, amely a sikeres rendezvényt követi: Ezt a rendezvényt folytatni kell!

 Mégpedig a Rotary kerék szellemében, mindig új helyen pl. akár a győztes Rotary klubjának helyszínén, akár az aktuális kormányzó küldő klubjánál, lényeg a minél több helyszín, az ismerkedés a barátkozás. keressük meg a határmenti Rotary klubok horgászait, hívjuk meg őket is legyünk minél többen, ez a rendezvény most kivételesen nem projekt pénzről, hanem az együttlétről szóljon.

Találkozás jövőre Mosonmagyaróváron!

Hiezl József Szent-Györgyi Albert RC Szeged