Humanitárius segélyprogramok

Egészség, Éhezés és Emberiességi Segélyek (Health, Hunger and Humanity (3H) Grants)

Ezt az alapot az olyan nagyméretű, akár a 2 – 4 év időtartamú projektek támogatására hozták létre, amelyek meghaladják a klubok, vagy klubok csoportjainak erőforrásait. A projektek célja főként az egészségügyi helyzet javítása, az éhínség enyhítése, az emberi, kulturális és társadalmi fejlődés elősegítése a világ népei között.

Ez a rotary légszélesebb körű humanitárius programja 1978-ban indult. Az első 3-H projekt hatmillió gyermek védőoltása volt gyermekbénulás ellen a Fülöp-szigeteken, és projekt sikere adta azt a bátorítást, hogy a Rotary elindította a Polio Plus programot.

Manapság a legkülönfélébb humanitárius projekteket támogat a program, úgy mint táplálkozási programokat, szakmai oktatást, a hatékonyabb öntözés elősegítő fejlesztéseket az élelmiszer termelés növelésére, a gyermekbénulás áldozatainak rehabilitációját és más olyan tevékenységeket, ami a fejlődő országok nagyszámú népességének a javát szolgálja.

Minden 3-H programot a rotaristák önkéntes hozzájárulásaikkal támogatnak egyrészt a Rotary Alapítvány szervezetén keresztül, másrészt személyes részvételükkel a projektekben.

A Rotary Clubok a 3H projekt támogatási kérelmüket a rotary év kezdetétől, július 1-től következő év március 31-ig nyújthatják be.

1978. óta a világ 77 országában 324 projektet támogatott a 3-H program, összesen 84 millió USD összeggel. A 2007-2008. évben 18 új programnak összesen 5,3 millió USD támogatást hagytak jóvá.

Vélemény, hozzászólás?

Magyar Rotary