Inner Wheel Club Kecskemét

Alapítva: 2009
Charter: 2009. 05. 17.

Az IWC Kecskemét ünnepélyes alakuló ülése 2009. május 17-én a Rotary Club Kecskemét alapításának tizedik évfordulója alkalmából tartott születésnapi charterrel együtt lett megtartva.

Jelentősebb projectek:

A Juhar utcai Speciális Iskola támogatása:
Az IWC Kecskemét első nagy projectje a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Gyermekotthona és Szociális Intézménye támogatása volt, még a klub hivatalos megalakulása előtt.
A 2009 nyarán 80 millió forintból felújított Speciális Iskola gyermekotthonában a klub segítségével 2009. május 15-én új terápiás szobát adtak át. A Snoezelen terápiás szoba jótékony hatású a sérülteknek és az egészségeseknek is, mert nyugalmat áraszt, ellazít, ugyanis a központi idegrendszerre hat jótékonyan.

A különleges szoba hozzásegíti a súlyosan sérült, értelmileg akadályozott gyerekeket ahhoz, hogy befogadó képességük a körülöttük lévő világ érzékelése, és az ahhoz való viszonyuk javuljon. Az intézmény középsúlyos értelmi fogyatékos autista gyerekeket lát el főként, akiknek nagy szükségük van a terápiás szobára, aminek a megvalósításához az Inner Wheel Club Kecskemét 1 340 000,- forintot gyűjtött össze. Ebből 400 ezret az adventi vásárból való adomány tett ki, amihez kaptak még a Rotary Club Kecskeméttől 340 ezret és a Saubermacher Kft-től 600 ezer forintot. A még szükséges 700 ezer forintot a dolgozóknak lehet köszönni, akik egy jótékonysági bált szerveztek a Snoezelen szoba kialakításáért.

Jótékonysági gyermeknapi játékgyűjtési akció:
2009 májusában a jótékonysági gyermeknapi játékgyűjtési akciójukkal szintén a sajátos nevelési igényű gyerekeknek kedveskedtek. Akciójuk eredményeként rengeteg szebbnél-szebb játékot, táskát, könyvet ajánlottak fel a város iskolásai a hátrányos helyzetű 6-18 éves kollégistáknak.

Biztonságosabb játszótér a Napsugár Gyermekotthon lakóinak:
A Rotary Club Kecskemét már több alkalommal is segítséget nyújtott a Napsugár Gyermekotthonnak, így téve kellemesebbé az otthonban élő beteg gyerekek mindennapjait. Az Inner Wheel klub 2009-2010-es nagy projectje a Napsugár Gyermekotthon udvarán gumitéglából készült hintatér építése volt. A hinta alatti gumiszőnyeg az Európai Uniós előírásoknak megfelelően lett kialakítva, ami segít megóvni a gyerekek testi épségét. A felújításnak köszönhetően tisztább és gondozottabb környezetben játszhatnak az intézményben gyógyuló kicsik. A project anyagi fedezetét a klubnak a 2009-es adventi vásáron rendezett jótékonysági gyűjtésén befolyt összeg alapozta meg. A hintatér 2010 nyarán készült el, amihez hozzájárultak még az RC Kecskemét tagjai és a város több cége is.

Jótékonysági gyermeknapi színházi előadás:
Az Inner Wheel klub 2010. május 30-án jótékonysági színházi előadást szervezett a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Minden iskolából hét tanulót hívtak meg, akik a Hatpettyes Katicabogárka című előadást tekintették meg az Ifjúsági Otthon színháztermében.
A teltházas jótékonysági gyermeknapi előadást a gyermekszínpad és a Csörömpölök előadásában nézhették meg a hátrányos helyzetű gyermekek. Az Inner Wheel Club azért szervezte meg a jótékonysági előadást, hogy azok a gyerekek is részesei lehessenek egy felejthetetlen színházi élménynek, akik még sohasem vagy csak nagyon ritkán jutottak el színházba. A gyerekek az egyórás előadás után süteményt és üdítőt is kaptak.

A klub kapcsolatai
Társklubok:
Első Magyar Inner Wheel Club
Inner Wheel Club Mátészalka
RC Kecskemét

Rendezvények, programok:
Jótékonysági adventi vásár:
Fő rendezvényük a jótékonysági adventi vásáruk, ahol saját maguk által készített ajándékokat kínálnak adományért.

Képek és aktuális események a klub facebook oldalán találhatók.

Magyar Rotary