POLIO Plus & end POLIO Now Program

 

A Te segítséged hiányzik !

Szüntessük meg a járványos gyermekbénulást az egész világon.

MOST!

  • A POLIO PLUS program a Rotary kitartó igyekezetét jelenti arra vonatkozóan, hogy a poliomyelitis-t (járványos gyermekbénulás) Földünk területén kiirtsa.
  • Az 1980-as években a világ 125 országában naponta 1000 gyerek vált fertőzötté. Napjainkra a polio esetek száma 99 %-al csökkent, 2006-ban egész évben kevesebb mint 2000 esetet jelentettek.
  • 1985 óta több mint 2 milliárd gyermek részesült a Rotary jóvoltából vakcinában, 5 millió kerülte el a rokkantságot.
  • Jelenleg a világon 210 ország, tartomány polio mentes, ezek közül 134 tanúsítottan. 2007 közepéig a Rotary több mint 633 millió US dollárt fordított a polio kiirtására, ebből 23,7 milliót a 2006-2007. rotary évben.
  • A pénzbeli segítségen túl rendkívüli jelentősége van annak a hatalmas „hadseregnek” amelyet a Rotary mozgósított. Önkéntesek százezrei segítenek, akik helyi klinikákon, az elmaradott vidékek falvaiban vagy a figyelemfelhívó és tájékoztató kampányokban vesznek részt és küzdenek a polio felszámolásáért. Munkájukat a gyermekek védettsége érdekében gyakran szegényes infrastruktúra, rendkívüli nyomor, és polgárháborúk közepette végzik.

A polio teljes kiírtását nehéz lesz elérni (egyetlen másik betegség van csak, a himlő, amit örökre sikerült kiirtani) és költséges is lesz (a nemzetközi közösség becsült költségei közel 2 milliárd US dollár összeget tesznek ki). Ennek érdekében Nemzetközi Immunizációs Napokra van szükség, hogy minden polio-gazda ország öt év alatti gyermekeit immunizálhassuk, hogy folytathassuk világviszonylatban a gyermekek szokásos immunizációját, rendszeresen hírt adjunk minden gyanús esetről, gyorsan reagálhassunk a járványkitörésekre, és létrehozhassuk a laboratóriumi hálózatot.

 

END POLIO NOW program, annak ellenére, hogy nehéz feladatot vállal, mindenkit megmozgat, hogy ez végre sikerüljön.

 

A Rotary International és a Bill & Melinda Gates Alapítvány világméretű kampányba kezdett, amelynek az a célja, hogy amennyit a Rotary Alapítvány összegyűjt erre a célra azt a Bill & Melinda Gates Alapítvány megduplázza.

Ennek eredményeképpen – közösen veled – megszüntethetjük végleg a járványos gyermekbénulást a világ minden országában.

Nincs még egy olyan kormányoktól független szervezet, amelyik bármikor olyan nagyságrendű kötelezettséget vállalt volna, mint a Rotary a POLIO PLUS &. END POLIO NOW programmal.