November első napjaiban szervezték meg két európai Rotary zóna 2018/2019. évi kormányzóinak felkészítő tréningjét.

Az első két napon Gondár György megválasztott következő kormányzó, illetve Kézdi László kormányzójelölt képviselte Districtünket. Rendkívül intenzív kiscsoportos team munkában dolgozták ki a legjobb megoldásokat a Rotary erősítése és hatékony működése érdekében. Később csatlakozott a magyar delegációhoz Mészáros Zoltán kormányzó, aki a Rotary Institute rendezvényen résztvevő Ian Riseley világelnöknek beszámolt a magyar Rotary munkájáról, illetve arról, hogy néhány napja 1500 fát ültettek el a Szentendrei Skanzenben. Pénzes Ilona volt kormányzó a nemzetközi eszmecsere egyik előadójaként a Rotaryban a hölgyek szerepéről tartott előadást, buzdítva valamennyi Rotary Clubot arra, hogy erősítsék meg tevékenységüket a hölgyek bevonásával.

A megválasztott, a jelölt és a jelenlegi kormányzók között a Rotary Zürichi munkatársa Rosangela Merlino

Májusban a Zágrábi Rotary nemzetközi tanfolyamára a magyarországi Rotary megválasztott kormányzója, Mészáros Zoltán, és a jelölt kormányzója, Gondár György a képzésre meghívta a Rotaract két küldöttét, Nyitray Ágnest, a következő Rotaract kormányzót, illetve Verdes Mátét, a Rotaract kincstárnokát. A rendezvényen a zónához tartozó valamennyi district vezető példaértékűnek tartotta az ifjúság bevonását, részvételét a rendezvényen, melyet a jövőben ők is követni fognak.

A július közepén megtartott Rotaract és Cserediák Találkozó igazi vidám hangulatban zajlott. A csapatépítés mellett egy workshop keretében a Rotary és a Rotaract kapcsolatának jövőbeni erősítését célozták meg.