A harmadik képkockát lehetett összegyűjteni Csólyospáloson. 35 Rotary klub ezt meg is tette. A jó hangulatú rendezvényen 170 vendég tapsolt a Molnár Dixiland koncertjének, sokan táncra is perdültek. Az estét tűzijáték zárta.

Érkeznek a vendégek

A magyar Rotary klubok közössége minden évben új kormányzót választ, akinek feladata egész éven át segíteni, összehangolni az 55 magyar klub munkáját. Az idei, júliustól júliusig tartó Rotary évben Gondár György, a mosonmagyaróvári klub tagja lett a kormányzó, aki a klubok közötti baráti kapcsolat erősítését tűzte ki legfontosabb célként.

A megvalósításhoz találta ki a A játék, ami összeköt programot, melynek lényege, hogy egy 12 darabra vágott rotary-s kép egy-egy darabkáját kapja meg 12 klub, melyeket legfontosabb rendezvényükre visznek el. A játékban részvevő klub tagjainak ezt a 12 rendezvényt kell meglátogatnia, hogy a teljes képet összerakhassák. Év végén a teljes képpel rendelkező klubok között 2 millió, 1millió, illetve fél millió forintos nyereményeket sorsolnak ki, amit a klub jótékonysági célra fordíthat.

A klubvezetők éves felkészítési tréningje és a Győri Rotary Fröccsnapok után a harmadik kiválasztott esemény, ahol egy képdarabot lehetett begyűjteni, a Rotary Club Danubia Csólyospálos elnökváltó-láncátadó eseménye lett, amit 2018. július 21-én Csólyospáloson a Csipkerózsa Parkhotelben tartottak.

Vendégek várják a Dixi koncertet

A falu közelében, egy százhektáros erdő közepében lévő négycsillagos szálloda kertjében rendezték meg a kerti partyt, melynek fő műsora a Molnár Dixieland Band két órás koncertje és azt követő nosztalgia tánczenéje volt.

Molnár Dixiland Band

A Rotary kormányzójának Gondár Györgynek és a Rotaract kormányzójának Nyitray Ágnesnek megnyitója után a klub eddigi, alapító elnöke, Beat Dubs,- aki egyébként a hotel tulajdonosa is- tartott rövid beszédet, melyet az őt váltó elnök Kálmán Miklós fordított és egészített ki saját programbeszédével.

Beat Dubs átatdata a láncot Kálmán Miklósnak

A Rotary Club Danubia Csólyospálos eléggé eltér a többi magyar Rotary klub szerkezetétől és működésétől a helyi adottságok miatt. Ez volt az első hazai Szatellit E klub, a Szent-Györgyi Albert Szeged klub részeként. A szponzorklubból kiválva lett Rotary Club Danubia Csólyospálos néven az első hazai E-klub, azaz internetes alapon működő klub. (Időközben az E-klub kategóriát eltörölték a világban, hogy minden klub tegye lehetővé tagjainak ezt a működési formát is).

A klub német nyelvű, azaz az előadások, beszélgetések németül folynak és német nyelvű a klub honlapja is, mivel tagjai zömmel a környéken letelepedett, eredetileg svájci, német, osztrák rotarysták. – minden hónap első péntekén tartanak vacsorás, előadásos összejövetelt a Csipkerózsa Parkhotelben, melyen a tagok párjai is részt vesznek. A hónap többi péntekjén, ugyanezen időben internetes konferenciát tartanak.

A Dixie Party láncátadó ünnepségre Sátoraljaújhelytől-Mosonmagyaróvárig 35 klub tagjai jöttek el összesen 170-en. A Party este 11 órakor nagy tűzijátékkal zárult.

Sokan voltunk

Akik az elegáns szállodában maradtak, tovább élvezhették a svájci szintű körülményeket, úszhattak a medencében, játszhattak a teniszpályán, relaxálhattak a masszázsfotelekben, gyötörhették magukat a fitness teremben, vagy utazhattak a Svájci Alpok hegyei között a hotel Airbus szimulátorán.

Jó a hangulat

Sajnálhatják azok a klubok, amelyek nem vettek részt a rendezvényen és ezzel a játékban, hiszen az elérhető jótékonysági nyereménynél sokkal többet jelent az az élmény ami az egyes helyszíneken találkozó rotarysták baráti együttlétéből adódik és ezt a Győri Fröccsnapokon és a Csólyospálosi Dixie Party-n is megélhető volt.

Kevei Béla
RC Danubia Csólyospálos klubtitkár