III. Jótékonysági Rotary Beaujolais – a Démétér Ház támogatására

A Rotary Club Budapest-Center szeretettel vár minden kedves borkedvelő vendéget a harmadik alkalommal megrendezendő jótékonysági “Rotary Beaujolais – Újbor ünnepe” elnevezésű borkóstoló rendezvényén.

Az eseményen több különféle bort kóstolhatnak a kedves vendégek Bitai Gergely sommelier, Törley bor-, pezsgőrend és a Promontor borlovagrend tagjának vezetésével elegáns környezetben, kellemes baleári és lounge jazz zenei aláfestéssel.

Jegyvásárlási szándékát kérjük ezen regisztrációs lap kitöltésével jelezze.

Az adomány célja egy biztonságos játszószoba kialakítása a Déméter ház őssejt transzplantáción átesett kis lakói számára.

A Beaujolais történetéről:
A Beaujolais a francia újbor ünnepe.1985-től az Institut National des Appellations d’Origine új rendelete november 15. helyett, minden november harmadik csütörtökére tette át a Beaujolais nouveau forgalomba kerülésének legkorábbi dátumát; így a nemzetközi piacokon értékesített bor első palackjai éjfél után hagyhatják el a raktárakat, a belföldi szállítmányok pedig a pincészeteket.
2007-ben már 120 országban volt a társasági élet egyik eseménye a híressé vált újbor forgalmazásának kezdete, ahol a forgatókönyv szerint az egész világon egyszerre hangzik fel:
“Le Beaujolais Nouveau est arrivé!”