Az idén megalakult International Water Polo Fellowship of Rotarians (IWFR) 2018. május 26-án tartotta meg a „charterét” Budapesten, a III. kerületi TVE uszodában. A rendezvény egy sorozat első eleme, amelynek keretében a vízilabdát kedvelő Rotaristák és barátaik mérhették össze tudásukat. Az IWFR jelenleg 36 tagot számlál az alábbi nyolc országból: Olaszország, Szerbia, Görögország, Horvátország, Montenegró, Németország, Szlovénia és Magyarország. Mindemellett tiszteletbeli tagként tartjuk nyilván Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázót, aki már a tavaly augusztus 26-i jótékonysági vízilabdatornán is a segítségünkre volt.

A tornán négy csapat indult, amelyből kettő Rotaris érintettségű volt. A pontosan kilenc hónapja, tavaly augusztus 26-án csapattá avanazsált Rotary All Stars tagjai között köszönthettük az RC Budapest-Sasad, RC Budapest-Center és RC Budapest-Duna néhány tagját és barátaikat, valamint a magyar bajnokság első osztályában védő kapust, Bisztritsányi Dávidot. A Rotary World Starsban az RC Kranj és RC Zenta egy-egy tagja mellett (még)nem Rotarista, de IWFR tag barátaink és Gór-Nagy Miklós tettek azért, hogy a torna első helyén végezzenek. Az „Apu megjött” IWFR tagok barátaiból állt, de itt is szerepelt egy első osztályú játékos: Csapó Miklós, aki jelenleg a BVSC férfi csapatát erősít. A negyedik csapat a BSC Kling női csapata volt, akik örömmel jelentkeztek a tornára és nemcsak játékként, hanem a 2018. augusztusi kranji Masters tornára való felkészülés egyik állomásaként is tekintettek a rendezvényre.

A torna barátságos jellege mellett szoros küzdelmeket hozott, ahol mindenki nyert: a színvonalas meccseken kiegyenlített tudású csapatok mérkőztek meg, akik nem csak, hogy az általuk annyira szeretett sportot játszhatták, de emellett régi barátokkal találkoztak, új barátokat szereztek, ezzel is megvalósítva az IWFR elsődleges célját: pólózni és a barátságot ápolni.

A torna záró akkordjaként néhányan az óbudai Csalánosi Csárdában pótoltuk az felhasznált energiáinkat. És hogy a nap nem egy hétköznapi nap volt, azt az is bizonyítja, hogy este részt vettünk a magyarországi Rotary család legújabb tagjának, az RC Budapest-Metropolitannek a charterén, akiknek ezúton is kívánunk minden jót.

A tornáról kisfilm is készült:

Még több kép az IWFR facebook oldalán található az alábbi képre kattintva.