​A mentoring program ötlete már a tavalyi (2016/2017-es) Rotary évben megfogalmazódott Pénzes Ilona PDG által, s hosszas előkészületek után idén tavasszal indult el Mészáros Zoltán kormányzó támogatásának köszönhetően. A program motivációja teljes mértékben egybevág a Rotary alapelvével. „A szolgálat eszményének, mint a jó ügy alapjának támogatása és táplálása”, ez esetben fiatal, pályakezdők mentorálását takarja. A mentorok szakmájukban tapasztalt Rotaristák, akik a karrieriépítésük kezdeti szakaszában lévő fiataloknak nyújtanak segítséget, élettapasztalatuk megosztása alapján kulcsot adva a továbblépéshez.

2018 március 4-én került megrendezésre a Rotary mentorprogram kick-off rendezvénye. A programban nyolc mentor – Rotarista – és nyolc mentorált – Rotaractos – vesz részt. A program koordinátorai 12 héten keresztül követik nyomon a mentorok és mentoráltak találkozóit, s a Rotary év végén, 2018 júniusában összegzik a tapasztalatokat a mentorok és mentoráltak véleménye alapján.

A nyitórendezvény nagy lendületet adott a programnak, hiszen mentorunk, Prof. Dr. Dávid Mária egy hatékony, interaktív tréning keretében biztosította a szakmai alapok átadását, a résztvevők kötetlen, barátságos megismerkedését. Az eseményt rendkívül pozitív visszhang és lelkesedés követte. A pilot program napjainkban is zajlik.

Hajrá Rotary!