Egy nap a hölgyekről

A Rotary Magyarország, a Szentes-Csongrád Rotary klubbal közösen március 11-én Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendkívül színvonalas, egész napos programmal ünnepelte meg a hölgyeket. A rendezvény fővédnöke a 1911-es rotary district első női kormányzója, Pénzes Ilona volt, aki köszöntőjében elmondta, hogy a cél többek között az érdeklődés felkeltése és a női tagok arányának növelése.
A Rotary küldetése a szolgálat, mások segítése, így minden résztvevő a belépőjegyének megváltásával hozzájárult a helyi- és határon túli gyermekek nyári táboroztatásához.
Az ország több rotary klubjából érkezett tagokat és az érdeklődő vendégeket Mészáros Zoltán, leendő kormányzó és Nagypéter Sándor, a Szentes-Csongrád Rotary klub elnöke köszöntötték. A házigazda város nevében Szirbik Imre polgármester üdvözölte a találkozó résztvevőit, és azt kívánta, hogy egész évben tartson a békés, boldog nőnap.

Jakupcsek Gabriella, újságíró, a program háziasszonya szórakoztató panelbeszélgetésekkel vezette fel az előadókat.

Pál Feri atya katolikus pap, mentálhigiénés szakember előadása egyszerre volt strukturált és a modern stand up comedy elemeinek vegyítésével szórakoztató. A legfőbb üzenete a hölgyeknek, hogy törekedjenek egyensúlyra és ne érezzenek lelkiismeret furdalást, ha néha önmagukat tartják a legfontosabbnak.

A Budapestről érkező Soul Fashion Beauty Democrats formáció hitvallása a külső, belső harmónia megtalálásának bemutatása és felhasználása a néha egészen elképesztő tempót diktáló világunkban. Plitz Zoltán András executive coach a belső adottságaink kiaknázására, az érzelmek, a lelki inspiráció, valamit a mindennapi életben való helyünk megtalálására buzdította a közönséget interaktív kérdéseivel. Süle Kati personal stylist a 65 év feletti hölgyek táborát képviseli és hitvallása, hogy van világ a trendin kívül. Az üzleti öltözködés alapdarabjai mellett bemutatta a dress code-okat és azt is, hogy egy öltözék kiegészítőjének változtatásával hogyan tudunk nappali viseletből elegáns megjelenést varázsolni. Larion Oscar sminkmester reggeli szépségápolási rutinjáról kérdezte Ungvári Zsigmond volt kormányzót, majd elárulta a 10 perces tökéletes női alap smink lépéseit.

Szépségről, nőiségről, divatról és a lélekről szóló izgalmas és szórakoztató előadások mellett meghívták a helyi kiválóságokat is, mint Tonomárné Dancsó Erikát, aki a világ 10 legkreatívabb L’Oreal mesterfodrászainak egyike. Erika a színpadon mutatta be, hogy a hölgyek egyszerű eszközök segítésével, otthon is elkészíthetik a tavaszi trendnek megfelelő frizurájukat. Gila Olga sminkmester egyéni tanácsadását követően lehetőség volt kipróbálni a színtípusunknak megfelelő nappai- vagy esti sminket.

Előadások szünetében a vendégeknek a helyi Kapocs Egyesület kézművesei kínálták termékeiket, az ínyencek megkóstolhatták a Chokohands termékeket és az Alexander Pálinkaház nedűit. Az érdeklődők megismerkedhettek a Mandala készítés rejtelmeivel, megcsodálhatták Somogyi Andrea selyemfestő, Török Gizella gyékényszobrász és Szolanics Elvira keramikus alkotásait. Némethné Piroska gyöngyszakértő tanácsadást tartott és elhozta a Schoeffel ház legújabb ékszerkollekcióját.