Húsvéti Hagyományőrző Kavalkád

Következő projekt kezdete

12

nap

2

óra

3

perc

4

másodperc

Az RC Nyíregyháza 4. alkalommal rendezte meg Húsvéti Hagyományőrző Kavalkádját a Nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A múzeum vezetőivel és munkatársaival évek óta kiváló az együttműködés, ennek egy újabb példája ez a már visszatérő, mozgalmas és nagyon látványos gyermekprogram.

A délelőtt az integráció jegyében telt, ahol a több mint 100 nyíregyházi kisiskolás, 10 fős vegyes csapatokban mérte össze ügyességét és tudását a Húsvét alkalmából.

A gyerekeket a város azon iskoláiból érkeztek, ahová sérült tanulók járnak és hozzájuk csatlakoztak az Earlyact klub tagjai, akik a feladatokban adtak segítséget, egyben példát mutatva elfogadásból, toleranciából. A színes programot a Művészeti Szakközépiskola diákjainak tánc és zene produkciója nyitotta meg, majd a Múzeum munkatársa kvízjátékra hívta a népes gyereksereget.

Ezt követte az a 10 állomásból álló, húsvéti hagyományokra épülő akadályverseny, melyben kézműves foglalkozás, szókereső, tojásdobálás, puzzle és még sok érdekes feladat volt, s melynek a végén a legtöbb pontot elérő csapatok tagjai szép ajándékkal térhettek haza.

Természetesen a nyerteseken túlmenően minden résztvevő gyermeket kapott ajándékot, nekik édesség-csomaggal és csoki tojással kedveskedtek a szervezők.

A programot egy nagy, közös fagyizással zárták a gyerekek, s leginkább az arcukon lévő mosoly árulta el, hogy milyen vidám napot sikerült szerezünk számukra.