Babgulyás készítettek a Rotary Club Győr tagjai a győri krízisszállón

Következő projekt kezdete

12

nap

2

óra

3

perc

4

másodperc

„Ajándékot” kaptak a napokban a győri hajléktalanok. A fedél nélkül élőket hagyományosan a Rotary Club Győr lepte meg ízletes, meleg ebéddel. A rotarysok 15. alkalommal jártak a Szarvas utcai krízisszállón, ahol babgulyással, bejglivel és egy konzervvel várták a rászorulókat.

Fotó: O. Jakócs Péter „A Rotary az elmúlt években számos alkalommal segített olyan embereken, akik valami miatt nélkülöznek, a hajléktalanokat pedig folyamatosan támogatjuk, amivel csak tudjuk” – mondta Fónai László korábbi elnök és hozzátette, ilyenkor a tagok közösen készítik el a körülbelül 150 adag babgulyást. „Nagyon hálásak vagyunk azért a támogatásért, amit évek óta kapunk segítőinktől, köztük a Rotarytól, akik a legkitartóbb és legmegbízhatóbb támogatóink” – fogalmazott Sütő Csaba, a

Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője, és elmondta, azt külön köszönik a fedél nélkül élők, hogy házias, ízlésüknek megfelelő, magyaros étellel lepi meg őket a klub, nem véletlen, hogy minden évben szinte pillanatok alatt elfogy a finom ebéd.

„Számításaink szerint jelenleg 80-120 ember él tartósan a győri utcákon, róluk folyamatosan gondoskodnak a szolgálat szakemberei, de a meleg étel még egy kis plusz a nehéz sorsú embereknek” – emelte ki a Sütő Csaba.

Fotó: O. Jakócs Péter

„Csalóka a mostani tél, az, hogy tavaszias az időjárás, nincsenek kemény mínuszok,
nekünk sajnos nem kedvez, hiszen egy bódult, fáradt ember bizony a néhány fokos mínuszban még könnyebben ki tud hűlni az utcán, mint ha tartósan nagyon hideg lenne” – mondta a szakember.
Egy biztos, a rotarysok által készített forró babgulyás a hajléktalanok testét és lelkét is felmelegítette, még ha csak néhány órára is
Forrás: gyorplusz